Sök och boka hotell i Örebro

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flyg Örebro


Flyg Örebro. Om du tar flyget till Örebro så kommer du att landa på Örebro Airport. Flygplatsen ligger 12 kilometer väster om Örebro, längs med E18. Örebro Airport togs i bruk 1979 och 1982 startade den reguljära trafiken, som senare också kom att följas av charter- och fraktflyg. Från Örebro Airport kan du flyga direkt till Malmö Sturup och Köpenhamn Kastrup. Örebro Airport erbjuder också resor till klassiska charterdestinationer, som Gran Canaria, Phuket, Cypern, Rhodos och Mallorca.

Du bokar enklast din flygbiljett till Örebro över Internet. För att vara säker på att få tag i en prisvärd biljett så ska du se till att vara ute i god tid med din bokning. Du kan boka flyg till och från Örebro via sajter som Mr Jet, Travelstart och Reseguiden.

När du bokar ditt flyg till Örebro så ska du alltid kontrollera så att det pris som anges inkluderar skatter och andra avgifter. Annars finns det en risk att den flygbiljett till Örebro, som till en början verkade vara så prisvärd, egentligen inte är det. Om du har möjlighet så ska du alltid använda dig av E-ticket när du flyger. På så vis slipper du allt krångel med pappersbiljetter.

I anslutning till passagerarterminalen så finns det både en kort- och långtidsparkering. På korttidsparkeringen kostar den 5 kronor att ha bilen stående i en halvtimme. Du får max stå tre timmar på korttidsparkeringen. Långtidsparkeringen kostar 50 kronor per dygn och 250 kronor per vecka.

På Örebro Airport finns tre biluthyrningsföretag. För att vara säker på att få tag på en bil i samband med att du landar på flygplatsen, så är det alltid en god idé att boka på förhand. Du når AVIS på telefonnummer 019-12 78 18, Europcar på 019-20 55 70 samt Hertz på 019-31 06 85. Vill du åka taxi till eller från Örebro Airport så kan du bland annat ringa Taxi Kurir (tfn 019-12 30 30) eller Örebro Taxi (tfn 019-12 43 00.

Örebro Airport har en välsorterad Euroshopbutik, där du kan handla till förmånliga priser. Varje månade så har butiken ett specialerbjudande på herr- och damdofter. Om du reser utanför EU så kan du också handla vin, sprit och tobak i butiken. Vidare hittar du även bland annat godis, leksaker, slipsar och solglasögon i butiken.

Flygplatsens ordinarie öppettider är måndag till fredagar 05.00 till 22.15, på söndagar mellan 14.30 och 22.15. På lördagar är Örebro Airport stängd. Kom ihåg att du ska vara ute vid flygplatsen i god tid innan ditt plan lyfter. Vid inrikesflyg stänger incheckning en kvart före avgång och vid utrikesflyg en halvtimme före avgång. När det gäller passagerarcharter stänger incheckningen en timme före avgång.

Flygplatsen tar emot omkring 90 000 passagerare per år. Ägare till Örebro Airport är Örebro Läns Flygplats AB, ett dotterbolag till Länstrafiken Örebro AB. Har du några frågor om vad du får ta med i ditt handbagage så ska du alltid höra av dig till flygplatsen. För direkt kontakt med Örebro Airport ringer du 019-30 70 00.